Vår filosofi

Vi vill öppna dörrarna till den slutna kretsen kring ny vetenskap och utveckla produkter som har stöd i vetenskapliga publikationer och från framstående forskare. Allt för att förbättra konsumentens möjlighet till god hälsa och ett långt och friskt liv. Det ska vara enkelt och okomplicerat att bygga sin inre styrka. Vår grundfilosofi är att alla ska kunna ta del av den senaste och mest innovativa forskningen inom hälsa, oavsett om man är frisk eller sjuk. Genom att erbjuda icke-förskrivna produkter till individen i ett tidigt skede är vi övertygade om att vi kan förhindra onödigt lidande och sjukdom i befolkningen samt bidra till ett längre aktivt liv.

Hur allt började

Idén att utveckla en ny typ av hälsoprodukt uppkom i samband med att Scott Boyer, Ph.D. och f.d. Chief Scientist på AstraZeneca kom i kontakt med kemisten och uppfinnaren Fredrik Hübinette. Fredrik hade under många år utvecklat en ny typ av drug-deliveryplattform; en löslig film som kan bära substanser och föra över dem till kroppen via munslemhinnan. Tillsammans såg de möjligheterna att utnyttja denna plattform för andra substanser än traditionella läkemedel. Efter flertalet försök lyckades de skapa en stabil film med utvalda kosttillskott och en ny typ av hälsoprodukter var född.

Nu är filmen patenterad och vi arbetar hängivet vidare med vår uppgift: att förbättra både enskilda individers och hela planetens hälsa med ett produktsortiment som hämtar sin kraft från kända och beprövade substanser kombinerat med ett innovativt angreppssätt.

Idag är vi ett litet fokuserat team på Nutrinovate, alla med sin unika specialistkompetens. Vi är ett gäng med olika bakgrunder och personligheter, som inspireras av varandra och jobbar väldigt tätt ihop. Vi triggas av det omöjliga och tycker att nyfikenhet är en dygd.